Een toekomstgerichte datahuishouding voor Middin
  • case

Een toekomstgerichte datahuishouding voor Middin

De Rijswijkse zorgverlener Middin kon zelf wel een helpende hand gebruiken op het gebied van datamanagement. En dus trok regiomanager Jan Verheij, destijds als IT manager, KVL aan om een slim en handzaam data-ecosysteem voor Middin te ontwikkelen. En dat is gelukt.

Middin logo3

Uitdaging

Middin is een zorgorganisatie die zorg levert aan ruim 6.000 mensen met een beperking. Ze kampte met een oud datawarehousesysteem met een grote afhankelijkheid van een leverancier. Het probleem was dat de veelheid aan data niet op een betrouwbare wijze zichtbaar gemaakt kon worden voor belanghebbenden in de organisatie. Er was een nieuwe, centrale datawarehouse nodig. Het was belangrijk dat alle leidinggevenden er goed mee konden werken: regiodirecteuren, zorgmanagers en managers in ondersteunende diensten).

Aanpak

KVL heeft samen met Middin gewerkt aan de vormgeving van een datahuishouding. Dit systeem moest toekomstgericht zijn en zelf door Middin te onderhouden en vorm te geven. Samen met de interne medewerkers van Middin heeft KVL een slimme datahuishouding ontwikkeld waarin dagelijks dashboards en reports te raadplegen zijn. KVL heeft ook de teams van Middin gecoacht en getraind om met dashboards te werken. Ook de niet-technische mensen konden nu de juiste informatie zien.

Resultaat

Met de nieuwe datahuishouding zijn de discussies over juistheid van cijfers verleden tijd. De cijfers zijn nu elke dag te zien. Die besparing van tijd creëert meer ruimte voor andere verbeteringen en innovaties. Data van verschillende locaties, doelgroepen en financiers zit nu niet meer in losse lijsten maar in een centrale plek. De verbanden zijn nu ook terug te zien in de dashboard-omgeving. De vraag bleek ook breder te zijn dan eerst verwacht. KVL hielp niet alleen met een nieuwe datahuishouding maar ook met een toekomstgerichte datastrategie.

“De samenwerking met KVL verliep heel goed. Al in een vroeg stadium werkten we nauw samen en ze gaven ons het vertrouwen dat we gezamenlijk hetzelfde
doel nastreefden. We hebben samen met KVL niet alleen de technische oplossing gemaakt, maar ook de organisatie stappen laten maken. Wat we nodig hadden was niet alleen een datahuishouding, maar een datastrategie. Middin bleef product owner en KVL was de rij-instructeurs die we nodig hadden. We vonden het bijna jammer toen alle trainingen erop zaten. Nu hebben we nog steeds met enige regelmaat contact, maar dan op service-levelniveau. We zijn letterlijk ontzorgd.” Jan Verheij, voormalig IT Manager Middin

Meer weten?

Meer over hoe wij je kunnen helpen met een slimme datahuishouding? Vul hieronder het formulier in en we nemen z.s.m. contact met je op!

Door op ‘Bel mij terug’ te klikken ga je akkoord met onze privacyverklaring.

Groei door data

Wij maken organisaties datagedreven. Maak vrijblijvend een afspraak, we helpen je graag op weg met Data & Analytics.

Direct contact