fbpx
Mercy Ships

Een datastrategie om meer operaties mogelijk te maken

De internationale medische hulporganisatie Mercy Ships, met hun Europees Distributiecentrum in Rotterdam, zet ziekenhuisschepen in om levens te veranderen in de armste landen ter wereld. Door de jaren heen heeft Mercy Ships met een handvol schepen meer dan twee miljoen mensen in ontwikkelingslanden geholpen met medische operaties en ontwikkelingsprojecten. 

Op dit moment heeft de organisatie twee ziekenhuisschepen in de vaart – de Africa Mercy en de Global Mercy, het grootste particuliere varende ziekenhuis ter wereld. Beide schepen zijn speciaal ingericht om mensen in de armste landen in Afrika te helpen.

De uitdaging

Om dit te doen, is het noodzakelijk om te begrijpen: wie zijn hun donoren over alle kanalen heen, hoe kunnen de schepen het beste effectief worden bemand, welk medisch materiaal zal toenemen door meer schepen toe te voegen? Deze inzichten zijn nodig om resources efficiënter in te zetten om uiteindelijk de medische projecten en hun professionele vrijwilligers in de hulpgebieden te kunnen ondersteunen. 

Aanpak

Met behulp van het Data Strategy Canvas van KVL zijn het uitgangspunt en de data-ambitie in beeld gebracht. Wij hebben advies gegeven en de organisatie bijgestaan om deze doelen te halen. Ook hun directe korte termijn problemen (quick wins) hebben we opgelost door slimme dashboards te ontwerpen en te implementeren met de belangrijkste KPI’s. We verzorgden ook dashboard trainingen voor eindgebruikers en data kwaliteitstrainingen voor al hun medewerkers.

Het resultaat

Mercy Ships Holland heeft nu een concrete data-ambitie voor de komende jaren, intelligente dashboards, medewerkers getraind in datakwaliteit en een te volgen datastrategie-roadmap. De dashboards worden dagelijks gebruikt op operationeel en ook op directieniveau. Ze beschikken nu over waardevolle gegevens en diepere inzichten (over o.a. het geefgedrag van donateurs) voor hun strategische besluitvorming. Mercy Ships vroeg KVL om met hen samen te werken om verbeteringen op het gebied van data-analyse op grotere schaal voor te stellen om de organisatie verder te versterken bij het uitzenden van meerdere ziekenhuisschepen.

Hulp nodig om jouw winnende datastrategie te realiseren?

Neem, geheel vrijblijvend, contact met ons op

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Of contacteer direct een van onze experts

Bas van Baar

Head of Operations

06 13753195

adviesregie@kvl.nl