fbpx

Taro den Dekker vertelt over zijn rol als SQL Developer/Power BI consultant

Van Marketing Analytics naar Data Analytics

Ik ben Taro den Dekker en woon in Rotterdam. Na mijn studie Bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit heb ik de master Marketing Analytics behaald bij de Tilburg University. In de zomer van 2019, vlak na mijn afstuderen, kwam ik in contact met KVL via LinkedIn en kon ik op gesprek komen. Dit bleek een match te zijn en enkele maanden later heb ik een intensieve basisopleiding in Data & Analytics bij de KVL Analytics Academy gehad.

"In de rol van SQL developer heb ik meegebouwd aan een nieuwe datamart in een bestaande datawarehouse-omgeving. Door deze gegevens te visualiseren in dashboards krijgen de gebruikers van de datamart dagelijks up-to-date data op een gebruiksvriendelijke en intuïtieve manier gepresenteerd. Deze oplossing vervangt een boekhoudsysteem dat onze klant enorm veel tijd en geld bespaart."

Rapportages voor datagedreven beslissingen

Ik ben Data Analytics consultant binnen KVL. Dit is een brede functie, waarin ik zowel inzetbaar ben voor back-end als front-end rollen. Binnen KVL heb ik, samen met een team van andere KVL consultants, een rapportage-omgeving gebouwd, zodat KVL data-driven beslissingen kan nemen. De werkzaamheden hiervoor liepen uiteen van het inventariseren van de behoefte bij de business, het ontwikkelen van een datawarehouse, tot aan het bouwen van rapportages. Erg leuk om dat samen met KVL’ers vóór KVL’ers te doen.

Ontwikkelen van front- en backend skills

Bij een grote Nederlandse bank heb ik een project gedaan als SQL Developer. Hier heb ik met twee andere externen in een bestaande datawarehouse-omgeving een nieuwe datamart opgebouwd. Door deze gegevens te visualiseren in dashboards krijgen de gebruikers van de datamart dagelijks up-to-date data gepresenteerd op een gebruiksvriendelijke en intuïtieve manier. Deze oplossing vervangt een boekhoudsysteem dat deze bank enorm veel tijd en geld bespaart. Bij deze klus heb ik mijn technische programmeerskills kunnen ontwikkelen door het schrijven van stored procedures in T-SQL en het creëren van ETL-processen in SSIS en het opzetten van Power BI-rapportages.

Mijn huidige opdracht is bij een zorgaanbieder, waarin ik bijdraag aan het opzetten van een organisatiebrede Power BI rapportage-omgeving. Hierin ontwikkel ik vooral mijn front-end skills. Het inventariseren van de behoefte bij de business, het modelleren en analyseren van data en het bouwen van dashboards behoort tot mijn werkzaamheden. Teven is hier het vastleggen van de organisatorische en technische definities een belangrijk fundament om op verder te bouwen. Dit doen in samenwerking tussen de business en IT. Het leuke is dat deze organisatie over compleet andere data beschikt dan een grote bank én dat ik dit project in samenwerking kan doen met twee andere KVL’ers.

Een SQL Developer/Power BI consultant voor jouw organisatie?

Wil je ook de échte waarde halen uit je data d.m.v. sterke data analyses en overzichtelijke dashboards voor je rapportages? Wij hebben specialisten die jou en je team willen helpen. Geïnteresseerd in een vrijblijvend sparringsgesprek? Stuur een mail naar kvlhelpt@kvl.nl en we nemen z.s.m. contact met je op!

Deel dit insight met bijvoorbeeld collega's of vrienden

Feyan Pulmano

Marketing Lead & Proposition Expert

Hoi, ik ben Feyan.

Met 27 jaar ervaring in de wereld van data & analytics, zijn wij bij KVL gepassioneerd over het delen van inzichten met anderen. We vinden het geweldig om kennis en expertise te delen op het gebied van data en analytics, en helpen graag anderen hun begrip te vergroten.

Heb je vragen over bepaalde onderwerpen? Neem gerust contact met ons. Wij staan altijd klaar om te helpen.

Bekijk ook