fbpx

Microsoft Fabric’s Eerste Verjaardag: Wat Maakt Het Uniek?

Er is een groeiende behoefte vanuit de markt aan een krachtig en geïntegreerd data-analyseplatform. Microsoft Fabric, dat nu zijn eerste verjaardag viert, biedt een effectieve oplossing die bedrijven helpt om hun data te transformeren in bruikbare inzichten. Inmiddels is Microsoft Fabric één jaar op de markt, dus nu is het een mooi moment om te kijken waar het staat. Wat maakt Microsoft Fabric uniek?

 

Microsoft Fabric: Een Geïntegreerd Data-platform

De huidige markt voor data- en AI-technologie is versnipperd. Bedrijven hebben vaak te maken met complexe systemen van verschillende leveranciers, wat leidt tot inefficiënties en vertragingen. Fabric biedt hier een oplossing. Het platform brengt alle data- en analysetools samen in één geïntegreerd, end-to-end-analyseplatform. 

Microsoft Fabric & Copilot

Fabric combineert met Copilot de kracht van Large Language Models (LLM) om de productiviteit te verhogen en nog meer uit jouw data te halen. Copilot biedt een reeks AI-gestuurde tools die data-engineers en data-scientists ondersteunen bij hun dagelijkse werkzaamheden. Deze tools omvatten onder andere slimme code-aanvulling, het automatiseren van routinetaken, en templates voor het bouwen van data-pipelines en complexe analytische modellen. Copilot fungeert als een waardevolle assistent, ontworpen om de werklast van data-professionals te verlichten en hun efficiëntie te verhogen.

Vereenvoudigde Data-integratie met Microsoft Fabric en OneLake

Fabric maakt gebruik van de innovatieve OneLake-technologie, waarmee data uit diverse bronnen naadloos wordt geïntegreerd en toegankelijk gemaakt voor alle soorten analyses. Deze oplossing verwerkt zowel gestructureerde als ongestructureerde data, zonder de noodzaak om data fysiek te consolideren of te dupliceren, ongeacht de structuur, technologie of locatie. Dankzij slimme shortcuts kan data eenvoudig uit andere cloud-omgevingen worden opgehaald, waardoor het gebruik van meerdere data lakes en opslagoplossingen overbodig wordt. Dit stelt gebruikers in staat om vanuit één centrale locatie consistente data te leveren voor alle analytische toepassingen.

De top 5 voordelen van Microsoft Fabric

Fabric biedt een reeks krachtige voordelen die bedrijven helpen om hun data-analyseprocessen te optimaliseren en te stroomlijnen.

1. Verbeterde Efficiëntie en Diepere Data-inzichten met Microsoft Fabric en Copilot

Een groot voordeel van de combinatie van Fabric en Copilot is de verhoogde productiviteit dankzij Large Language Models (LLM). Copilot biedt data-engineers en data-scientists AI-gestuurde tools zoals slimme code-aanvulling, geautomatiseerde routinetaken en sjablonen voor data-pipelines en analytische modellen. Deze tools verlichten de werklast, verhogen de efficiëntie en helpen diepere inzichten uit data te halen, waardoor organisaties sneller data-gedreven beslissingen kunnen nemen.

2. Geïntegreerde Werkomgeving

Fabric biedt een uniforme omgeving waarin data engineers, data scientists en data analisten kunnen samenwerken. Dit bevordert de samenwerking en maakt het eenvoudiger om informatie te delen en te gebruiken, wat leidt tot snellere en effectievere data-analyse.

3. Eenvoudige Data-integratie met OneLake

Fabric, met de innovatieve OneLake-technologie, maakt data-integratie en -toegang naadloos en efficiënt. Door zowel gestructureerde als ongestructureerde data te verwerken zonder fysieke consolidatie, kunnen gebruikers consistentie en eenvoud behouden. Slimme shortcuts halen data moeiteloos uit andere cloud-omgevingen, waardoor meerdere data lakes overbodig worden. Dit biedt een centrale locatie voor uniforme data, wat de efficiëntie van analytische toepassingen aanzienlijk verhoogt.

4. Bekende Tools en Technologieën

Het platform integreert populaire tools zoals Data Factory, SQL Warehouses en Power BI. Dit betekent dat teams kunnen werken met de technologieën die ze al kennen en vertrouwen, wat de leercurve verkort en de productiviteit verhoogt.

5. Geen Deployment Nodig

Met Fabric hoef je je geen zorgen te maken over de technische aspecten van implementatie. Netwerken, beveiliging en firewalls zijn standaard geregeld in het SaaS-platform. Dit betekent dat je direct kunt beginnen zonder gedoe met complexe infrastructuurinstellingen.

Key take-aways voor meer Business Value

  • Verbeterde Efficiëntie en Productiviteit: Een alles-in-één platform stroomlijnt workflows en verhoogt teamproductiviteit.
  • Kostenbesparing: Integratie van data-oplossingen en schaalbaarheid leiden tot lagere kosten.
  • Snellere en Betere Inzichten: Geavanceerde AI en machine learning bieden snel diepgaande inzichten voor proactieve beslissingen.
  • Brede Toegankelijkheid en Samenwerking: Low-code en no-code functies maken data-analyse toegankelijk voor medewerkers met verschillende vaardigheden, wat samenwerking bevordert.

Ontdek Microsoft Fabric met KVL

Bij KVL zijn we gepassioneerd over het toegankelijk maken van data-analytics voor iedereen. Fabric biedt een mooie oplossing voor je datavraagstukken en maakt je data analytics sneller en makkelijker. Meer weten? Neem dan contact met ons op.

Deel dit insight met bijvoorbeeld collega's of vrienden

Feyan Pulmano

Marketing Lead & Proposition Expert

Hoi, ik ben Feyan.

Met 27 jaar ervaring in de wereld van data & analytics, zijn wij bij KVL gepassioneerd over het delen van inzichten met anderen. We vinden het geweldig om kennis en expertise te delen op het gebied van data en analytics, en helpen graag anderen hun begrip te vergroten.

Heb je vragen over bepaalde onderwerpen? Neem gerust contact met ons. Wij staan altijd klaar om te helpen.

Bekijk ook