Doelgericht Leren met 70:20:10

Bij KVL ontwerpen wij onze trainingstrajecten conform de 70:20:10 methodiek van Charles Jennings. 70:20:10 is een model dat beschrijft hoe leren effectiever vormgegeven kan worden.

Het uitgangspunt bij het model is dat niet het leren centraal staat, maar de prestatie die het gevolg is van het leren. Leren, in welke vorm dan ook, is een manier om dat doel te bereiken.

70:20:10 staat voor drie manieren van leren. Met de 70 wordt het leren op de werkplek bedoeld. Met de 20 het sociale leren, door contact met collega’s bijvoorbeeld en de 10 staat voor het formele leren zoals trainingen, opleidingen en e-learning. De getallen zijn percentages die samen 100% vormen. Voor effectief leren (gericht op de praktijk, op de prestaties van medewerkers) is het ideaal wanneer dit uit een combinatie bestaat van werkplekleren, sociaal leren en formeel leren.

De percentages zijn geen keurslijf, maar geven vooral een richting aan.

Benieuwd wat Data & Analytics trainingen in de 70:20:10 methodiek voor jouw organisatie en mensen kunnen betekenen? Mail ons op kvlhelpt@kvl.nl en we nemen z.s.m. contact met je op!

Deel dit insight met bijvoorbeeld collega's of vrienden

Feyan Pulmano

Marketing Lead & Proposition Expert

Hoi, ik ben Feyan.

Met 27 jaar ervaring in de wereld van data & analytics, zijn wij bij KVL gepassioneerd over het delen van inzichten met anderen. We vinden het geweldig om kennis en expertise te delen op het gebied van data en analytics, en helpen graag anderen hun begrip te vergroten.

Heb je vragen over bepaalde onderwerpen? Neem gerust contact met ons. Wij staan altijd klaar om te helpen.

Bekijk ook