fbpx

De kracht van cloud-computing platform Microsoft Azure

Scrum Master, Cooker lead en data analist

Ik ben Kiona Estevez Prieto en nu 2,5 jaar in dienst bij KVL. Sinds ik gestart ben bij KVL ben ik betrokken geweest bij het Azure team. Op het gebied van de clouddienst Azure van Microsoft zijn er verschillende opdrachten die door de Product Owners geselecteerd worden. Deze opdrachten worden in zogenaamde cookers uitgevoerd. Je werkt intensief een week lang met KVL’ers om een bepaald resultaat te behalen. Als cooker lead faciliteer ik deze cookers en ben ik ervoor verantwoordelijk dat we de beoogde resultaten behalen.

Een soortgelijke rol heb ik ook bij mijn opdracht als scrum master. Dit combineer ik met de rol als data analist. Als data analist zit je tussen de ontwikkelaars en business analisten in. De business analisten komen met een vraag van de gebruiker. Deze vraag zet je om in een ontwerp, zodat de ontwikkelaars hiermee aan de slag kunnen. Dit betekent dat je zowel input krijgt over de functionele wensen, als meedenkt met de technische implementatie. Een rol die ik zelf dan ook erg leuk vind.

“Cloud-computing platform Azure is heel toegankelijk omdat het geschikt is voor allerlei verschillende datavraagstukken. Van kleine organisaties met een behoefte voor managent informatie tot grote organisaties die interesse hebben in voorspelmodellen."

De kracht van Azure

Tegenwoordig zijn er zoveel verschillende tools die aangeboden worden. Data infrastructuur en data opslag zijn toegankelijk geworden. Daarom zijn de tools zelf niet meer onderscheidend maar de manier waarop je de informatie uit de tools haalt. Organisaties willen vaak snelle en tastbare resultaten zien maar een stap richting de cloud wordt vaak gezien als een grote onderneming. Daarom is cloud-computing platform Azure heel toegankelijk omdat het geschikt is voor allerlei verschillende datavraagstukken. Van kleine organisaties met een behoefte voor managent informatie tot grote organisaties die interesse hebben in voorspelmodellen.

De transitie naar Azure in termen van technologie, kennis en behoud van investeringen is laagdrempeliger maar tegelijkertijd is Azure ook gebouwd om te mee te groeien. We kunnen stapsgewijs groeien van een klein rapport richting een volwaardig Data Ecosysteem zonder ingrijpende ecosysteem wisseling. Het mooie vind ik ook is dat verschillende disciplines in Azure samenkomen, denk bijvoorbeeld aan data governance, reporting en de backend.

Analytics to the people

Wat mijn werk ook leuk maakt is het werken met de nieuwste technologieën. Azure is continu aan het ontwikkelen om steeds betere oplossingen voor bestaande problemen te bieden. Je kunt de oplossingen zelf ontwikkelen, of gebruikmaken van kant-en-klare componenten die Azure zelf aanbiedt. Bij KVL kennen we Azure markt goed en weten we hoe je als organisatie het beste uit de cloud kan halen om je bedrijfsdoelen te ondersteunen. Daarom vind ik het zo waardevol om onze klanten écht te helpen door de transitie naar Azure zo soepel en effectief te laten lopen. Binnen onze Data & Analytics aanpak hebben we Azure als integraal onderdeel opgenomen en daarmee kunnen we aan klanten laten zien dat business value snel gerealiseerd kan worden. Altijd met de behoeften van de mensen, onze klanten en hun medewerkers, centraal.

Azure voor jouw organisatie laten werken?

Wil je ook meer weten over de transitie naar de cloud om meer waarde uit je data te halen? Wij hebben specialisten in huis die jou en je team willen helpen. Geïnteresseerd in een vrijblijvend sparringsgesprek? Vul hieronder je gegevens in.

Deel dit insight met bijvoorbeeld collega's of vrienden

Feyan Pulmano

Marketing Lead & Proposition Expert

Hoi, ik ben Feyan.

Met 27 jaar ervaring in de wereld van data & analytics, zijn wij bij KVL gepassioneerd over het delen van inzichten met anderen. We vinden het geweldig om kennis en expertise te delen op het gebied van data en analytics, en helpen graag anderen hun begrip te vergroten.

Heb je vragen over bepaalde onderwerpen? Neem gerust contact met ons. Wij staan altijd klaar om te helpen.

Bekijk ook