KVL Data Value Assessment
  • product

KVL Data Value Assessment

Het KVL Data Value Assessment (DVA) is een complete analyse van het datagebruik van jouw bedrijf en de huidige resultaten die daarmee worden behaald. Het is een data-diagnose om te zien wat de huidige situatie is maar belangrijker nog, welke verbeteringen er op het gebied van data & analytics ingevoerd kunnen worden.

Het beoogde resultaat van een DVA

  • Een vastgestelde data-ambitie + toekomstproof datavisie
  • Het potentieel van jouw data in kaart gebracht
  • Praktische stappen om een datagedreven organisatie te worden
  • Inzichten voor de KVL Data Roadmap (actieplan)

Deze onderwerpen worden in een DVA behandeld:

  • (Data) Governance, verantwoordelijkheden, besluitvorming en toezicht
  • Toepassing van innovatie technologieën
  • Toepassing en aanwezigheid van datakennis binnen jouw organisatie
  • Creëren van (extra) waarde uit data

Vijf kernelementen

Het Data Value Assessment bestaat uit vijf kernelementen: vaststellen data-ambitie, huidige en gewenste situatie, de weg vooruit, regie- en implementatiebegeleiding en KVL als complete datadienstverlener.

1. Vaststellen data-ambitie

In dit onderdeel komen de actuele ontwikkelingen aan bod: markt, concurrentie en klant. Daarna wordt de data-ambitie bepaald op basis van de bedrijfsstrategie. Als de verwachtingen helder zijn, maken we samen kerndoelen.

2. Huidige en gewenste situatie

Aan de hand van ons Data Strategy Model brengen wij de huidige situatie in kaart. Het model geeft de mogelijkheid om de belangrijkste aspecten nauwkeurig vast te stellen op de volgende gebieden: Data Strategy, Data Ecosystem, Business Intelligence en Business Analytics.

Kvl ds model

3. De weg vooruit

In dit deel worden inzichten gepresenteerd die vervolgens naar praktische stappen leiden. Dit is waardevolle input voor het actieplan (KVL Data Roadmap).

4. Regie- en implementatiebegeleiding

Het team van KVL beschikt over de beste Business Consultants, Business Analisten, BI-architecten, Datawarehouse- en data-engineers. Daarnaast kunnen nog andere experts erbij worden gehaald mocht er extra kennis en ervaring tijdens de implementatie nodig zijn.

5. KVL: de complete datadienstverlener

Strategie is alleen het begin. KVL is een complete datadienstverlener. Dat wil zeggen dat we niet alleen strategisch advies aanbieden rond data & analytics vraagstukken maar ook de regie van deze projecten op ons nemen en de experts leveren die nodig zijn. Daarnaast trainen en coachen we het management en de medewerkers van onze klanten op een eigen manier op het vlak van data en analytics.

Samen verder

Wil jij door middel van een Data Value Assessment optimaal gebruikmaken van alle kansen die data jou te bieden heeft? KVL is de ideale partner om te volgende stap mee te zetten.

Door op ‘Bel mij terug’ te klikken ga je akkoord met onze privacyverklaring.

Groei door data

Wij maken organisaties datagedreven. Maak vrijblijvend een afspraak, we helpen je graag op weg met Data & Analytics.

Direct contact