Data Heroes Program
 • talentForClients

Data Heroes Program

De nieuwe generatie Data & Analytics professionals heeft andere verwachtingen van goed werkgeverschap. De purpose en ambitie van een bedrijf en het carrièreperspectief zijn doorslaggevend in hun keuze. Samen met de te verwachten schaarste op de arbeidsmarkt is een nieuwe ‘War on Talent’ een feit. Het KVL Data Heroes Program geeft organisaties toegang tot gekwalificeerde professionals waardoor zij zich kunnen onttrekken aan de strijd en zich kunnen focussen op hun missie.

Vanuit de praktijk, voor de praktijk

Data Heroes 3 bollen png

Dé meest complete Data & Analytics Traineeship van Nederland

Data Heroes image 1

Basisprogramma (20 dagen op Practitioner Level)

 • Kickoff + DISC training
 • Data & Analytics, DWH Essentials
 • Business Strategy and Business Value
 • Business Requirements and Emphasization
 • SQL Fundamentals
 • Agile mindset Essentials
 • Dimensioneel modelleren essentials
 • ETL Fundamentals met Azure Data Factory
 • DWH Testing Essentials dag
 • Data Management Essentials
 • Data Vault
 • Data Quality essentials + DQ Game
 • Visualisatie fundamentals met Power BI
 • en meer...

Klik hier voor een actueel overzicht

Data Heroes image 2

Specialisatietracks op Practitioner Level (56-160 uur)

Data Engineer

Pragmatische ondersteuner voor de gehele organisatie op data- en analysegebied door data te verzamelen, te transformeren en beschikbaar te maken voor diverse infrastructurele oplossingen en toepassingen. Met future-proof engineering skills (cloud).

Data & Informatieanalist

Pragmatische ondersteuner voor de gehele organisatie op data- en analysegebied. In staat om uit grote hoeveelheden data de juiste inzichten te destilleren waar de organisatie strategisch op kan sturen. Met deze specialisatie op basis van future proof (cloud) technologieën en kennis ben je klaar voor een toekomst in advanced data analyse.

Data Heroes image 3

Data Steward

Een Data Steward houdt zich bezig met het waarborgen van de kwaliteit en geschiktheid van data en de beveiligingsrichtlijnen die hierbij horen. Denk o.a. aan taken zoals onderzoeken hoe een organisatie data inricht en bewaart, communiceren over data governance, visie en doelen en vastleggen van definities en datakwaliteitseisen.

Privacy & Information Security Specialist

De Privacy & Information Security Specialist helpt een organisatie te voldoen aan wet en regelgeving met zijn/haar uitgebreide basiskennis van zowel wet- en regelgeving rondom privacy als op het gebied van security op een technisch niveau. Denk o.a. aan meldingen maken bij de Autoriteit Persoonsgegevens (AP), Privacy Impact Assessments (PIA’s) uit te voeren en meehelpen bij het vertalen van wet- en regelgeving in praktische/technische oplossingen.

Data Heroes image 4

Specialisatietracks op Expert Level

Advanced Data Engineer

De Advanced Data Engineer onderscheidt zich van een Data Engineer door diepere kennis van relevante wet- en regelgeving rondom data en hoe dit te verwerken in functioneel en technisch ontwerp. De Advanced Data Engineer kent ook de best practices rondom secure coding in een Data & Analytics project. Daarnaast begrijpt een Advanced Data Engineer hoe werken onder architectuur doorwerkt in de eigen functionele en technische ontwerpen. De Advanced Data Engineer kan later doorgroeien naar een functie als Tech Lead of Applicatie Architect binnen een organisatie.

Advanced Data & Information Analyst

De Advanced Data & Information analist onderscheidt zich van een Data & Information analist door uitstekende kennis van relevante wet- en regelgeving rondom data en hoe dit te vertalen naar een veilig en privacyvriendelijk data ontwerp. Aanvullend heeft een Advanced Data & Information analist diepgaande kennis van Data Management principes. Hierdoor is deze Advanced analist, in tegenstelling tot andere analisten die met name binnen een team of domein opereren, in staat het datamodel te bouwen dat aansluit bij de bredere strategische doelstellingen van de organisatie. Op deze manier is deze dataprofessional beter in staat de organisatie vanuit strategisch opzicht te ondersteunen.

Soft Skills vervolg (voor People-Driven Data Heroes)

Soft Skills training

Deze beproefde KVL-training helpt de Data Hero om als individu en teamlid te groeien. Denk aan onderwerpen als: gesprekstechnieken, jezelf profileren en positioneren en samenwerken met de klant en je team.

New Heroes 2.0: de beste versie van jezelf

We hebben de beste leerreizen van het New Heroes platform, powered by Schouten & Nelissen, naadloos geïntegreerd.

PowerMBA: next level business knowledge

Iedere KVL Data Hero wordt écht ‘business savy’ door deelname aan de internationaal bekroonde, éénjarige PowerMBA.

Floreren met stress: laat stress vóór je werken

Met behulp van speciale Virtual Reality games en innovatieve apps leert de Data Hero meer over het stress-systeem van je lichaam en hoe je op de juiste manier kan inspannen en ontspannen. Dit verkleint de kans op burnoutklachten, overspannenheid en verhoogt je effectiviteit en 'happinesslevel'. Kortom, met gamification een unieke manier om in een positieve flow van stress te komen.

Data Heroes image 3 Ilse

‘De trainingen zijn divers. Future-proof hard skills en relevante soft skills. Erg waardevol omdat je veel hands-on training krijgt en je de opgedane kennis en vaardigheden direct in de praktijk kunt toepassen.’

Ilse Peeters, Data Hero

Wil je meer weten over het KVL Data Heroes Program? Vul hieronder je gegevens in en we nemen snel contact met je op.

Stuur mij meer informatie over het Data Heroes Program.

Groei door data

Wij maken organisaties datagedreven. Maak vrijblijvend een afspraak, we helpen je graag op weg met Data & Analytics.

Direct contact