Data Ecosystem Design
  • practice

Data Ecosystem Design

Data is hot en datagedreven zijn is een must. De digitale transitie en de technologische push geven een enorme nieuwe dynamiek en mogelijkheden, maar ook zeker niet minder uitdagingen. Meer en meer zal een balans gevonden moeten worden tussen innovatie en borging, business en technologie gedreven aanpak met een continue blik op kwaliteit en gerealiseerde waarde van iedere inspanning. Een optimaal ingericht data ecosysteem is essentieel. Een succesvol data ecosysteem voor Business Intelligence & Data Analytics stelt jou in staat het verschil te maken. Maar welk verschil? En hoe? Hoe kun je jouw gedane Business Intelligence investeringen behouden en toch groeien?


De behoefte aan real-time data

Nu met Big Data is er weliswaar meer data beschikbaar, en in vele vormen, maar in essentie is het alleen maar meer data. Wat écht is veranderd is het gebruik van deze data, niet in de laatste plaats door de opkomst van een oneindige stroom nieuwe technologieën. Om waardevolle analyses te maken is het voor organisaties steeds belangrijker om (near) real-time te beschikken over data. Uit onder meer databases, Data Warehouses, data lakes, Saas, social media en cloud. Een modern data ecosysteem zal uitblinken in het verbinden van data verspreid over meerdere systemen en bronnen. Het maakt gebruik van een mix van technologieën en stelt jou in staat direct te beschikken over de benodigde data, veilig en van uitstekende kwaliteit. Hierbij worden zowel jouw operationele als innovatieve ambities ondersteund.

Een data ecosysteem voor vandaag en morgen

Wij helpen jou met het creëren van een modern data ecosysteem dat je in staat stelt écht datagedreven te opereren en value te genereren. Dit data ecosysteem is onder andere gebaseerd op:

  • Ambities Data & Analytics (Roadmap)
  • Processen, Informatiebehoeften en organisatie
  • Data strategie en data management
  • Data Governance & Data Integratie
  • Uitgekiende Capability Mapping (KVL referentie architectuur)

KVL draagt ervoor zorg dat met ervaren architecten, co-creaties, partnerships en oplossingen, bijvoorbeeld slimme ETL-automation oplossingen, of bijvoorbeeld het inzetten van Data Virtualisatie, data delivery mogelijk wordt gemaakt en de (data-)ambities naar de toekomst wordt ondersteund.

Klik hier om meer te lezen over Data Virtualisatie.

Wij ontwerpen het meest geschikte data ecosysteem voor jouw huidige en gewenste situatie dat jou in staat stelt het verschil te maken. Nodig ons uit voor een gesprek om te ontdekken hoe jouw nieuwe Data Ecosystem eruit kan zien.

Door op ‘Bel mij terug’ te klikken ga je akkoord met onze privacyverklaring.

Groei door data

Wij maken organisaties datagedreven. Maak vrijblijvend een afspraak, we helpen je graag op weg met Data & Analytics.

Direct contact