KVL Zomer Datareis: Data Kwaliteit

KVL Zomer Datareis: Data Kwaliteit

Ontdek deze zomer de opwindende wereld van datakwaliteit tijdens een reis met KVL! Vergeet de gebruikelijke vakantiebestemmingen, want dit keer brengen we je naar de betoverende wereld van gegevensbeheer.

Hoe zorg je ervoor dat gegevens correct worden opgeslagen en gemakkelijk toegankelijk zijn voor collega's die ze nodig hebben? In de praktijk zien we helaas nog te vaak hoe dit misgaat. Niet alleen vergt het veel tijd en moeite om dit recht te zetten, maar het kost ook nog eens geld. Gelukkig delen de ervaren trainers van KVL, die zelf dagelijks met data werken, hun inzichten met jou en laten ze je zien hoe het goed, maar ook fout kan gaan.

Tijdens de Data Quality & DQ Game-training van KVL staat interactie centraal. Door gezamenlijk te kijken naar gegevenskwaliteit krijg je een dieper inzicht in het belang ervan. Bovendien leer je hoe je door middel van effectieve samenwerking en kennisoverdracht kunt bijdragen aan de datakwaliteit binnen jouw organisatie.

Wat ga je leren tijdens deze onvergetelijke reis?

Datakwaliteit is vaak een onderschat onderwerp, maar kleine fouten kunnen soms grote gevolgen hebben. Welke aspecten zijn van belang als het gaat om de kwaliteit van informatie en hoe kun je binnen projecten omgaan met gegevenskwaliteit?

Tijdens de workshop worden uitgebreid theorieën en praktijkvoorbeelden over datakwaliteit behandeld. Een deel van de workshop bestaat uit het uitvoeren van praktische oefeningen, waardoor je de opgedane kennis direct kunt toepassen.

Ochtend: KVL Data Quality (DQ) Game

Datakwaliteit is een onderwerp dat vaak over het hoofd wordt gezien, maar kleine foutjes kunnen enorme consequenties hebben. Waarom is een goede overdracht van informatie zo belangrijk voor een succesvolle samenwerking? Tijdens de KVL Data Quality Game ervaar je zelf wat er allemaal komt kijken bij hoogwaardige data. Deze unieke game zit boordevol actie, energie en plezier. In slechts een dagdeel zullen we je bewust maken van de vereisten voor een goede informatieoverdracht en je inzicht geven in het belang van datakwaliteit. Je zult ontdekken dat onderlinge afhankelijkheid en goede samenwerking de sleutel tot succes zijn! De KVL DQ Game is dé manier om persoonlijk het belang van datakwaliteit te ervaren.

Middag: Theoretisch gedeelte van de training

Tijdens deze reis bezoek je de volgende onderwerpen:

 • Fundamentele begrippen over informatie- en datakwaliteit

 • Beoordeling van datakwaliteit

 • Dataprofilering

 • Monitoring

 • Opstellen van effectieve regels voor datakwaliteit

 • Het herkennen van problemen met datakwaliteit

 • Het identificeren van oorzaken

 • Het ontdekken van oplossingen

Na deze training zullen je datakwaliteitsproblemen niet meteen verdwenen zijn, maar je zult wel duidelijk zien hoe je naar een oplossing kunt werken. We leren van fouten die bedrijven maken en die breed worden uitgemeten in de media, en we leren ook hoe we deze fouten kunnen herkennen en voorkomen. Bereid je voor op een avontuur vol waardevolle inzichten en praktische kennis die je organisatie naar nieuwe hoogten zal brengen!

Datum:

 • 18 augustus: 9.30 - 16.30 uur - Dataquality en DQ game

Locatie:
Unesco Wereld Erfgoed: Van Nelle Fabriek Rotterdam

Investering:
Deze dagtrip kost slechts € 449, -

Waarom training volgen bij KVL:

 • KVL is al sinds 1996 de betrouwbare partner op het gebied van data en analytics.

 • Voldoende ruimte en tijd om in te gaan op jouw casus

 • Al onze trainers zijn consultants, die de training in de context van de praktijk zetten

 • Na de training hulp of advies nodig bij de implementatie, KVL helpt!

 • Bekijk alle trainingen in het zomer programma!

Bekijk hier alle andere data bestemmingen deze zomer!

Groei door data

Wij maken organisaties datagedreven. Maak vrijblijvend een afspraak, we helpen je graag op weg met Data & Analytics.

Direct contact