Header Data Literacy
Data Literacy
  • practice

Data Literacy

Het vermogen om data te lezen, te begrijpen en te communiceren als informatie.

We moeten in dit datagedreven tijdperk leren om op een andere manier te werken. Zo concreet dat iedereen binnen organisaties op een goed niveau kan denken, praten en beslissingen kan nemen met behulp van data. Om data echt om te zetten in Business Value, wordt het effectief kunnen omgaan met data één van de meest essentiële competenties van managers en medewerkers in organisaties. Hoe je dat bereikt?

Wat je leert met plezier, vergeet je nooit meer!

Met het Total Learning Concept heeft KVL een creatief, innovatief en interessant aanbod om Data Literacy in jouw organisatie te integreren. Door middel van structureel leren (klassikaal of e-Learning), sociaal leren (o.a. in Gamification vorm) en ervaringsleren (direct toepasbaar in het werk) bereiken we 100% leereffect.

DL Consultancy 7284

Data Literacy Consultancy

Om te zien waar een team of afdeling staat en hoe hun data competenties zijn, bieden we een Data Literacy Scan aan. Een korte praktische scan die inzicht geeft in waar je als organisatie staat. De vervolgstappen bepalen we samen. Dit kan een heel praktisch advies zijn of een heel Data Literacy programma die we met elkaar opstellen. Hierbij kijken we ook naar wat er vooral al is binnen een organisatie en waar we het meeste rendement kunnen behalen in een korte tijd. Efficiënte inzet van tijd en investeringen is de basis.

DL Workshops 8721

Data Literacy sessies en workshops

Bewustwording vindt voor acceptatie plaats. Voordat medewerkers in een organisatie data literate worden moeten ze eerst data-aware worden. Wij geven sessies en workshops om jouw mensen bewust te maken van de waarde van data, bijvoorbeeld via een Data Quality game of een Escape Room. Hierbij staat het belevingsaspect centraal.

DL Trainingen 7388

Trainingen

Onze trainingen zijn opgezet volgens het Total Learning Concept, waarin het grootste leergedeelte (70%) bestaat uit eigen ervaringen opdoen. We bereiken dit door in eigen werksituaties verder te trainen of door direct hulpmiddelen te bieden die gebruikt kunnen worden in het werk. We hebben best practices, cheat sheets, maar ook tools zoals Natural Language Generation.

Door op ‘Bel mij terug’ te klikken ga je akkoord met onze privacyverklaring.

Groei door data

Wij maken organisaties datagedreven. Maak vrijblijvend een afspraak, we helpen je graag op weg met Data & Analytics.

Direct contact