fbpx

Data Quality Workshop & DQ Game

Wat maakt deze training van KVL uniek?

Hoe zorg je ervoor dat data goed wordt opgeslagen en makkelijk toegankelijk is voor collega’s die het nodig hebben? In de praktijk zien we dit helaas nog vaak mis gaan. Niet alleen kost het veel uitzoekwerk, maar ook geld. De trainers van KVL, die ook in de praktijk actief zijn, delen hun ervaringen en laten je zien hoe het goed maar ook fout kan gaan.

In de training Data Quality & DQ Game van KVL staat interactie centraal. Door met elkaar naar datakwaliteit te kijken, krijg je inzicht in het belang hiervan. Ook wordt duidelijk hoe je met een goede samenwerking en overdracht kunt bijdragen aan datakwaliteit binnen jouw organisatie.

Wat leer je tijdens deze training?

Datakwaliteit is vaak een onderschat onderwerp, maar kleine fouten kunnen soms grote gevolgen hebben. Waar moeten organisaties aan denken bij informatie kwaliteit en hoe kan je in projecten omgaan met datakwaliteit?

Tijdens de workshop komen theorieën en praktijkvoorbeelden over datakwaliteit uitgebreid aan bod. Een deel van de workshop bestaat uit het maken van een oefening om zo de opgedane kennis in de praktijk toe te passen.

Inhoud van training

Ochtend: KVL Data Quality (DQ) Game

Datakwaliteit is vaak een onderschat onderwerp, maar kleine fouten kunnen soms grote gevolgen hebben. Waarom is een goede informatieoverdracht zo belangrijk voor een goede samenwerking? Tijdens de KVL Data Quality Game ervaar je wat er komt kijken bij kwalitatieve data. Deze unieke game zit vol actie, energie en fun. In een dagdeel maken we je bewust van de voorwaarden van een goede informatieoverdracht, krijg je inzicht in het belang van datakwaliteit. Ook leer je dat je onderling afhankelijk bent en dat een goede samenwerking de sleutel tot succes is!

De KVL DQ game is dé tool om zelf het belang van datakwaliteit te ervaren.

Middag: Theorie gedeelte training

De training behandelt de volgende onderwerpen:

  • Basisbegrip Information quality / data quality
  • Data quality assessment
  • Dataprofiling
  • Monitoring
  • Opstellen van goede datakwaliteit regels
  • Herkennen van datakwaliteit problemen
  • Herkennen van oorzaken
  • Herkennen van oplossingen.

Na deze training zijn uw datakwaliteit problemen niet direct verdwenen, maar is wel duidelijk hoe er naar een oplossing gewerkt kan worden. We leren door fouten waar bedrijven de publiciteit mee halen datakwaliteit waarderen en herkennen. Maar ook: hoe fouten voorkomen kunnen worden.

Doelgroep

U wilt meer leren hoe om te gaan met datakwaliteit. Tevens is de eerste ochtend en middag erg geschikt voor groepen mensen die bewust moeten worden van wat de impact van datakwaliteit is op de business.

Aanvangsniveau

U hoeft niet aan bepaalde vooropleidingseisen te voldoen.

Studiematerialen

Tijdens de training worden u alle benodigde ICT middelen en handouts ter beschikking gesteld om de training te volgen.

Niveau training

Iedereen met een HBO denk- en werkniveau.

Studiebelasting

De studiebelasting beperkt zicht tot de tijd van de training, 8 uur per trainingsdag. Buiten de trainingsdagen heeft u geen voorbereidingstijd.

Te behalen kwalificaties en vrijstellingen

Na deelname aan deze training ontvang je een certificaat van deelname. Er wordt niet opgeleid voor een af te nemen examen of voor het behalen van een (internationaal) erkend diploma. Met het voltooien van deze cursus ontvang je geen vrijstelling voor andere trainingen/opleidingen.

Locatie

Van Nelleweg 1714
3044 BC Rotterdam

KVL kantoor op de 7e verdieping, ingang 2

In-house training of maatwerk behoeften?

Laat ons weten wat jouw wensen zijn. Wij geven graag invullen aan jouw ontwikkelbehoeften of die van jouw collega’s. Neem hieronder contact met ons op. 

We vertellen je graag hoe we helpen. Neem, geheel vrijblijvend, contact op!

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Of contacteer direct een van onze experts

Alfred Douma

Head of Knowledge & IT

06 4747 8122

kvlacademy@kvl.nl