Business Development Manager – Data & Analytics

Voor de groei van onze verkooporganisatie

Business Development Manager

KVL is al ruim 20 jaar een gewaardeerde partner van veel toonaangevende bedrijven en organisaties voor het oplossen van strategische en operationele Data & Analytics vraagstukken. Dat doen we op een geheel eigen manier (daarover later meer). Voor de groei van onze verkooporganisatie  zijn we op zoek naar een ervaren, mensgerichte en commerciële Business Development Manager.

Ben jij onze nieuwe Business Development Manager?

Als ervaren Business Development Manager word je de trekker binnen onze verkooporganisatie en werk je nauw samen met de twee eigenaren en de verkoopassistente. Vanuit onze groeistrategie neem je de leiding in de ontwikkeling en uitvoering van een heldere en gedragen aanpak om meer business te genereren bij bestaande klanten en om nieuwe, bij KVL passende, klanten te werven. In je benadering maak je (potentiële) klanten op overtuigende wijze duidelijk dat KVL hen, op een hele ‘minds on’, ‘hands on’ en mensgerichte manier, kan helpen om meer waarde uit hun data te halen. Je gaat zelfstandig op ‘acquistiepad’, je ontwikkelt voorstellen/offertes en je volgt deze gedisciplineerd op. Waar nodig neem je ook de regie om de daaruit voortkomende (verander)projecten binnen KVL en bij de bestaande en nieuwe klanten op gang te brengen, op gang te houden en tot het juiste resultaat te leiden zonder zelf direct betrokken te worden bij de inhoud van de uitvoering. Daarnaast ben je ook verantwoordelijk voor de (verdere) ontwikkeling van KVL’s partnerships met belangrijke leveranciers en business partners.

 

Een eigen DNA

Bij KVL gaan we niet voor de marktnorm. Wij willen meer. Voor jou, voor ons en voor de klant. Daarom willen we werken met teamspelers die zich door hun passie, kennis en ervaring onderscheiden van de brede massa. Mensen die niet alleen goede ideeën hebben maar deze ook verder brengen en realiseren binnen KVL en bij onze klanten.

Vraag het een van onze medewerkers en ze vertellen je waarschijnlijk dat werken bij KVL voelt alsof je deel uitmaakt van een familie. Dat komt omdat we onze nieuwe collega’s in de eerste plaats selecteren op hun persoonlijkheid. Dan pas op hun kennis en ervaring. We vinden het namelijk leuk om met elkaar samen te werken, kennis te delen, elkaar te inspireren of een kop koffie, spaatje, biertje of een glas wijn te drinken. Dat doen we dan ook regelmatig op ons hoofdkantoor in de Van Nelle Fabriek in Rotterdam. Of op een inspirerende locatie ergens in het land. Onze uitjes, fun- en kennissessies zijn altijd druk bezocht en een leuke gelegenheid om je collega’s op een andere manier te leren kennen.

‘Last but not least’ moet je het ook leuk vinden om actief te werken aan de verdere groei van jezelf en de groei van KVL. Daar krijg je de tijd voor. Groeitijd noemen we dat. We zijn er namelijk van overtuigd dat het altijd beter kan. Vanuit dat uitgangspunt blijven we met elkaar werken aan jouw persoonlijke groei en aan een bedrijf en klanten waar we samen trots op kunnen zijn.

KVL_Header Vacatures Foto2

Wat je (hopelijk) meebrengt

Als we kijken naar jouw profiel dan zou het geweldig zijn als je in ieder geval de volgende zaken meebrengt naar KVL:

 • een MBA / universitair denk- en werkniveau
 • minimaal vijf jaar aantoonbare Business Development ervaring, liefst (ook) in het Data & Business Analytics vakgebied en ervaring met het verhogen van de analytische capaciteiten (‘data literacy’) binnen (complexe) organisaties
 • strategisch (organisatie)inzicht en analytische vaardigheden
 • een gezonde commerciële inslag en een flinke dosis overtuigingskracht
 • communicatie, argumentatie- en presentatievaardigheden op een hoog niveau
 • goed kunnen opereren op directie / C-level niveau en op IT-niveau
 • een flinke dosis positieve energie, doorzettings-, relativerings- en incasseringsvermogen, humor, gezelligheid en, last but not least, collegialiteit.

 

Hoe komen we in contact?

We zouden het leuk en interessant vinden als je jezelf met een videoboodschap van 1 tot 2 minuten aan ons wilt voorstellen. Deze kun je wat ons betreft gewoon opnemen met je mobiele telefoon. In je videoboodschap kun je je motivatie en geschiktheid voor de functie toelichten. Deze videoboodschap kun je, samen met je CV, per whatsapp sturen aan mede-oprichter en mede-eigenaar Ron van der Kleij op 06-53581701.

Ter inspiratie

Wij zijn trots op KVL en op wat we samen met alle KVL-ers en onze business partner tot op heden hebben bereikt. En we hebben een geheel eigen manier waarop we georganiseerd zijn en samenwerken. Ben je benieuwd naar wat ons ander maakt? Bekijk dan hier het KVL-Manifest waarin je meer leest over ons unieke DNA. Als je geïnteresseerd bent in een meer persoonlijke noot bekijk dan de persoonlijke boodschap van medeoprichter en mede-eigenaar Vincent de Leeuw die eindverantwoordelijk is voor de commercie binnen KVL.

Stuur je video via WhatsApp
Download PDF versie

Over KVL

Bij KVL geloven we in de kracht van data. Ruim 20 jaar ervaring heeft ons geleerd dat een goed gebruik van data het verschil kan maken tussen winnen of verliezen. Tussen groei, stilstand of achteruitgang. Onze Data & Analytics experts helpen mensen binnen organisaties om het verschil te maken. Dat is wat ons drijft. Iedere dag opnieuw.

We ondersteunen onze klanten niet alleen bij hun dataopslag en hun datamanagement. We helpen ze vooral ook om hun data te vertalen naar nieuwe inzichten, betere beslissingen en concrete acties. Door deze drie activiteiten slim te combineren verstevigen we, in co-creatie met onze klanten, het fundament van hun business en versnellen we hun groei. Dit doen we met consultancy, regie, implementatie en praktijkgerichte training.

Onze consultants, data en business analytics specialisten en trainers werken volgens een beproefde aanpak. Ze hebben in hun trajecten niet alleen oog voor de vakinhoudelijke kant van Data & Analytics. Ze besteden ook veel aandacht aan de mensen in de klantorganisatie. Want het is de manier waarop de mensen in organisaties omgaan met hun data die uiteindelijk bepaalt wat de waarde ervan is. Vandaar onze belofte: Bringing Analytics to the People. Omdat we uit eigen ervaring weten dat wanneer je Data & Analytics dichter bij de mensen brengt, je er veel meer waarde uit kunt halen.

Bij KVL werken we volgens ons eigen Data & Analytics Model. Op basis van dit beproefde model hebben wij onze organisatie ingericht in zes zogenaamde Practices. Dit zijn netwerken van vakgenoten waarin expertise, ervaring en innovatie samenkomen. Iedere Practice heeft zijn eigen heldere focus:

 • Data Strategy Practice; identificeren van kansen door beter datagebruik
 • Data Ecosystem Practice; versterken van data ecosystemen
 • Business Intelligence Practice; ontsluiten van relevante business informatie
 • Business Analytics Practice; creëren van nieuwe inzichten en voorspellingen
 • Business Value Practice; implementeren van slimme acties voor meer business value
 • Data Literacy Practice; praktijkgerichte trainingen rond data en analytics.