Requirement analyse voor BI
  • training

Requirement analyse voor BI

  • maart 2020
  • Van Nelle fabriek

Start: 3 en 4 oktober 2019
Duur: 2 dagen
Prijs: 1.000 euro (excl. BTW)

Doelstelling training

Doel van deze training is om in staat te zijn om de informatievraag van gebruikers te vertalen naar benodigde data en hoe deze te combineren / koppelen.

Doelgroep

U wilt meer leren over het achterhalen van de informatie vraag en dit omzetten in een model.

Aanvangsniveau

U hoeft niet aan bepaalde vooropleidingseisen te voldoen.

Inhoud Training

Deze training staat in het teken van Informatie-analyse. Je zal nu eenmaal niet willekeurig data gaan verzamelen en opslaan. Het omvormen van data naar informatie, een van de kenmerken van Business Intelligence, geeft al aan dat we moeten weten hoe we van de soms grote hoeveelheden data, informatie moeten maken. Dit zal moeten worden uitgezocht en nagevraagd bij de gebruikers van deze informatie. De vraag: “wat wil je zien?” aan een gebruiker voldoet niet. Vaak weet een gebruiker zelf niet welke data beschikbaar is om informatie van te maken. Hoe je de gebruiker hierbij kan helpen zal deze dag centraal staan. Hierbij zal je verschillende methodieken aangereikt krijgen zoals een Kimball bus matrix, proces beschrijvingen, het werken met prestatie indicatoren, die uiteindelijk leiden tot een Feiten/dimensie matrix of een BEAM canvas. Deze zorgen voor een goede communicatie naar zowel de gebruiker als de modelleur en ontwikkelaar.

Studiematerialen

Tijdens de training worden u alle benodigde ICT middelen en handouts ter beschikking gesteld om de training te volgen.

Niveau training

HBO denk- en werkniveau

Studiebelasting

De studiebelasting beperkt zicht tot de tijd van de training, 8 uur per trainingsdag, in totaal 16 uur. Buiten de trainingsdagen heeft u geen voorbereidingstijd.


Schrijf je nu in voor deze training. Vul hieronder jouw gegevens in en we nemen z.s.m. contact met je op.