In gesprek met Naoufal Boussallami
  • Interview

In gesprek met Naoufal Boussallami

Stel jezelf even voor

Mijn naam is Naoufal Boussallami en ik ben de Practice Lead Data Strategy.

Wat houdt de Practice Data Strategy eigenlijk in?

Data Strategy is de Practice van KVL waarin we met klanten het strategisch proces aangaan. Het begint met een data-ambitie formuleren en daarmee wordt een datavisie vastgesteld. We leggen samen met de klant een fundament neer van draagvlak en bewustwording van de waarde van data om organisatiedoelstellingen te halen. Daarna gaan we, m.b.v. onze eigen onderzoeksmodellen, de diepte in om zowel de huidige situatie als alle kansen op het gebied van data & analytics in kaart te brengen. Uit dat onderzoek komen waardevolle inzichten uit voort die we vervolgens in een concreet actieplan, genaamd een KVL Data Roadmap, uitwerken. Uiteindelijk komen we tot een op maat gemaakt datastrategie met als hoofddoel – hogere business value genereren.

“Ik krijg er energie van wanneer mensen écht gaan beseffen wat data allemaal kan betekenen. Een nieuwe wereld gaat als het ware open.”

Vertel eens, wat is jouw grote drive in je werk?

Mijn drive is de filosofie van KVL – bringing analytics to the people. We kunnen de meest geniale strategieën bedenken, de beste methodes en de duurste tools hebben, maar als de mensen achterblijven, dan heeft het weinig zin. Data moet de mens ondersteunen. Als mensen de data kunnen lezen, begrijpen en implementeren, en daar nog plezier in hebben ook, dan hebben we ons werk goed gedaan. Ik krijg er energie van wanneer ik zie dat er bij mensen het besef komt van wat data allemaal voor hun kan betekenen. Een nieuwe wereld gaat als het ware open. Dat gevoel geven, gepaard met het feit dat er een strategie voor heden en toekomst ligt - daar wil ik altijd onderdeel van blijven uitmaken.

Groei door data

Wij maken organisaties datagedreven. Maak vrijblijvend een afspraak, we helpen je graag op weg met Data & Analytics.

Direct contact