Wat een all-round BI specialist voor klanten betekent
  • Insight

Wat een all-round BI specialist voor klanten betekent

WB Bart Klein afbeelding

Van Business Informatics naar Data Analytics

Ik ben Bart Klein, 32 jaar, 7 jaar ervaring met Business Intelligence en data en sinds maart 2020 werkzaam bij KVL. Na mijn afstuderen van de studie Business Informatics heb ik meerdere interne functies in het BI vakgebied gehad. Met deze ervaring op zak zocht ik een consultancy werkgever om bij verschillende bedrijven te kunnen leren en ben ik gestart met het Scherp Talent Programma van KVL. Dat dit een goede keus was bleek al snel omdat ik vlak voor de Coronamaatregelen ben begonnen. Er werd heel snel geschakeld om het programma vanuit huis te kunnen doen, en er werd voor gezorgd dat ondanks de afstand van het thuis werken de saamhorigheid hoog werd gehouden. Leuke (online) activiteiten, updates en borrels, het voelde heel snel erg goed en ondanks de Corona situatie voelde ik me heel welkom en snel onderdeel van het team.

“In het team ondersteunen we verschillende onderdelen van het bedrijf in hun informatie behoefte. We spreken hierbij direct met de gebruikers, om hun wensen te achterhalen, maar ook om ze te laten zien wat er allemaal mogelijk is. We bereiken sterkere rapportages die meer inzicht geven en zien de gebruikers wat het effect is van hun data opvoer in de systemen."

De waarde van een all-round BI specialist voor de klant

Op dit moment werk ik voor KVL bij een klein bedrijf in de afval sector. Ik werk er als all-round BI specialist met Microsoft tools in een klein team. Het is een brede rol is waar ik voornamelijk bezig ben met ETL processen, bron data analyse en rapporten ontwikkelen. Dit maakt het een ideale klus om erachter te komen wat ik leuk vind in een dynamische afwisselende rol. De intern ontwikkelde applicaties bieden een mooie uitdaging om de data die gegenereerd wordt om te zetten in bruikbare inzichten voor het bedrijf.

In het team ondersteunen we verschillende onderdelen van het bedrijf in hun informatiebehoefte. We spreken hierbij direct met de gebruikers, om hun wensen te achterhalen, maar ook om ze te laten zien wat er allemaal mogelijk is. Zo prikkelen we ze om na te denken wat de data hen allemaal kan zeggen. Hiermee bereiken we sterkere rapportages die meer inzicht geven en zien de gebruikers wat het effect is van hun data opvoer in de systemen. Daarnaast wordt ook nog eens de kwaliteit van de data hoger, omdat gebruikers gemotiveerd worden gegevens goed in te voeren om zo de gewenste inzichten mogelijk te maken. Een mooie win-win dus!

Een BI specialist voor jouw organisatie

Wil je ook de échte waarde halen uit je data d.m.v. sterke data analyses, overzichtelijke rapportages en hogere data kwaliteit? Wij hebben specialisten die jou en je team willen helpen. Geïnteresseerd in een vrijblijvend sparringsgesprek? Vul hieronder je gegevens in.

Door op ‘Bel mij terug’ te klikken ga je akkoord met onze privacyverklaring.

Groei door data

Wij maken organisaties datagedreven. Maak vrijblijvend een afspraak, we helpen je graag op weg met Data & Analytics.

Direct contact