In gesprek met Barbara Jepma
  • Interview

In gesprek met Barbara Jepma

  • Patricia van der Kleij
  • Door Patricia van der Kleij
    Associate
Insights-barbara-7361

Even voorstellen

Barbara Jepma is sinds september 2016 werkzaam bij KVL. In juli 2016 studeerde zij af in Business Information Management aan de (Erasmus) Universiteit, om vervolgens de eerste stap te zetten in haar carrière.

Aan de slag bij KVL; een kijkje in verschillende keukens

Het belangrijkste bij mijn zoektocht naar een eerste baan was dat ik mezelf in de praktijk verder wilde verdiepen. Gelukkig is het opleidingstraject van KVL superpraktisch ingericht. Ik kan veel leren en krijg een kijkje nemen in verschillende keukens.

Een stevig fundament met Scherp Talent

Mijn tijd bij KVL startte met zes weken van intensieve training, genaamd het Scherp Talent Programma. Doordacht, praktisch en klantgericht, typeren het Scherp Talent Programma. Het is er echt op gericht om een sterk fundament te creëren om vervolgens de verdiepingsslag te kunnen maken. Alle onderwerpen komen naar voren; van data warehousing tot visualisatie. Daarnaast kan ik op latere momenten nog steeds mezelf blijven ontwikkelen dankzij de trainingen die worden gegeven. Voor mij was dat ook de reden om bij KVL aan de slag te gaan. Door de trainingen die je krijgt kun je met een zelfverzekerd gevoel naar de klant toe.

Ik ervaar dat mijn inzet telt en belangrijk is. Ook wanneer zaken nog meer aandacht vragen of expertise, kan ik daarop terugvallen. Het Scherp Talent Programma heeft daarnaast een grote positieve invloed op de binding met andere collega’s en consultants. Er is tussen ons allen een hechtere band ontstaan en dat zetten we graag voort; van gezellige borrels tot aan 1-op-1 gesprekken om inhoudelijk te sparren.

Insights-barbara-7178

Plezier en bewustwording

Wat mij het meest is bijgebleven is de manier waarop de trainingen worden gegeven. De senior consultants van KVL trainen ons, waardoor je meteen naast de theorie de echte praktijkvoorbeelden hoort. Dat geeft enorm veel verdieping en laat de realiteit zien. Daarnaast wordt er veel gebruik gemaakt van gamification tijdens de trainingen, zoals onze Data Quality Game. Je onthoudt alles veel beter en het is een leuke manier om te leren.

Nooit alleen, altijd de organisatie achter je

Iedereen is heel betrokken. Het kantoor, gevestigd in de Van Nelle Fabriek, voelt als een thuisbasis voor consultants. Het is prettig, veilig, inspirerend en er is ruimte om vragen te stellen. Je krijgt de vrijheid om bij anderen mee te kijken bij projecten. Ook tijdens de projecten bij onze opdrachtgevers sta ik er niet alleen voor. Je krijgt echt het gevoel dat er een heel team achter je staat, en dat je altijd terug kunt vallen op KVL en kennis van collega’s. Als je een KVL-consultant inhuurt komt er eigenlijk een heel bedrijf binnen dat de opdrachtgever verder helpt. We zijn echt specialisten in ons vakgebied en die kennis is niet persoonsgebonden maar wordt gedeeld binnen heel KVL. We borgen onze kennis, ervaringen en delen onze ambities.

Communicatie van essentieel belang

Bij mijn eerste opdracht zag ik een communicatiekloof tussen de business en de data-afdeling. Ik zag het als een uitdaging om juist te kijken hoe je hierin kunt ondersteunen en kunt verbinden, om zo de kloof te verkleinen. Communicatie is namelijk van essentieel belang. De training Business Requirement van KVL helpt hierin om goed de brug te slaan tussen business en data.

Mijn advies aan toekomstige B.I.-specialisten

Het is heel belangrijk dat je naast de vanzelfsprekende business skills, jezelf ook ontwikkelt op de technische vlakken. Denk aan verdieping in specifieke vakgebieden zoals data visualisatie, reporting of datakwaliteit. Het geeft je de kennis om het grotere geheel te zien. Bij KVL wordt je deze vrijheid gegeven en dat is enorm waardevol en plezierig.

Groei door data

Wij maken organisaties datagedreven. Maak vrijblijvend een afspraak, we helpen je graag op weg met Data & Analytics.

Direct contact