Data Strategy Inspiratiesessie
  • Insight

Data Strategy Inspiratiesessie

  • Naoufal Boussallami
  • Door Naoufal Boussallami
    Practice Lead Data Strategy

Data als sleutel tot structurele groei

Data-driven worden is geen overbodige luxe maar tegenwoordig een must voor het bedrijfsleven. Er worden bergen aan data gecreëerd die onzichtbaar goud bevatten. Onzichtbaar omdat het nog niet gesignaleerd wordt, en goud omdat het van onschatbare waarde is. De sleutel tot structurele groei is data op de juiste manier begrijpen en implementeren om optimale business value te realiseren. Bij KVL geloven wij in de blijvende waarde van Data & Analytics. Maar nog belangrijker dan de data zelf, is hoe mensen hiermee omgaan. KVL wil Data & Analytics dichter bij de mensen brengen om de complexiteit rondom deze onderwerpen weg te nemen.

Maar wat is de eerste stap?

Insights-naouval-7006

Start met een Data Strategy Inspiratiesessie

De KVL Data Strategy Inspiratiesessie is het begin van verandering. Na een eerste intake gaan we samen met jou en je team aan de slag om een eerste stap te zetten naar een winnende datastrategie. Aan het einde van deze sessie ben je bewust van de essentiële waarde van data voor jouw organisatie en hebben we samen jouw data-ambitie verkend.

Een datastrategie creëert een gecentraliseerde visie en basis. Om dit te bewerkstelligen is er een proces nodig waar je de juiste spelers, op de juiste manier, erbij moet betrekken. KVL heeft een beproefde benadering in vier doordachte stappen die dat proces regisseert. De uitkomst is een breed gedragen datastrategie met een duidelijk en werkbaar actieplan. Tijdens deze inspiratiesessie nemen we de onderstaande vier stappen door.

Data ambitie

1. Vaststellen Data-ambitie en verwachtingen

Samen met jou en je team zetten we een Data-ambitie neer die in lijn is met jouw bedrijfsstrategie. Ook inventariseren we de verwachtingen ten aanzien van de te volgen aanpak. Zo creëren we een gezamenlijk vertrekpunt.

Stakeholders verdieping

2. Verdiepen met stakeholders

In een aantal sessies met de relevante stakeholders voeren we een systematische fit-gap analyse uit. Deze analyse brengt helder in beeld wat er al is en wat nog ontbreekt om jullie Data-ambitie te realiseren. We maken samen keuzes en nemen de noodzakelijke beslissingen om te kunnen doen wat nodig is om die tot leven te brengen.

Opstellen data roadmap

3. Opstellen van de Data Roadmap

In deze stap stellen we met elkaar een gedetailleerde Data Roadmap op. Ook gaan we verhalen over de Data-ambitie en de aanpak breed delen binnen de organisatie. Zo ontstaat draagvlak voor de opvolgende implementaties.

Implementaties sturen

4. Implementaties sturen

Op basis van de eerste implementaties kunnen we nagaan wat werkt en waar extra aandacht nodig is. Deze inzichten nemen we mee in een 90-dagen cyclus waarmee we de Data-ambitie gaan realiseren. Parallel houden we de stakeholders betrokken bij de voortgang, keuzes en beslissingen.

Een spannende reis begint met een eerste stap. Nodig ons uit voor een Data Strategy Inspiratiesessie en ontdek wat we samen kunnen realiseren.

Groei door data

We geven data al 20 jaar waarde én een gezicht. Maak vrijblijvend een afspraak, we helpen je graag op weg met Data & Analytics.

Direct contact