In gesprek met Barbara Jepma over Scherp Talent

Aan de slag bij KVL; een kijkje in verschillende keukens

Barbara Jepma is sinds september 2016 werkzaam bij KVL. In juli 2016 studeerde zij af in Business Information Management aan de (Erasmus) Universiteit, om vervolgens de eerste stap te zetten in haar carrière. “Het belangrijkste bij mijn zoektocht naar een eerste baan was dat ik mezelf in de praktijk verder wil verdiepen. Gelukkig is het opleidingstraject van KVL super praktisch ingericht. Ik kan veel leren en krijg tegelijk een kijkje in verschillende keukens.”

Een stevig fundament met Scherp Talent

“Mijn tijd bij KVL startte met 6 weken van intensieve training, genaamd Scherp Talent. Doordacht, praktisch en klantgericht, typeren het Scherp Talent Programma. Het is er echt op gericht om een goed fundament te creëren om vervolgens de verdiepingsslag te kunnen maken. Alle onderwerpen komen naar voren; van data warehousing tot aan visualisatie. Daarnaast kan ik op latere momenten nog steeds mezelf blijven ontwikkelen dankzij de trainingen die worden gegeven. Voor mij was dat ook de reden om bij KVL aan de slag te gaan. Door de trainingen die je krijgt kun je met een zelfverzekerd gevoel naar de klant toe. Ik ervaar dat mijn inzet telt en belangrijk is. Ook wanneer zaken nog meer aandacht vragen of expertise, kan ik daarop terugvallen. Het Scherp Talent programma heeft daarnaast een grote positieve invloed op de binding met andere collega’s en consultants. Er is tussen ons allen een hechtere band ontstaan en dat zetten we graag voort; van gezellige borrels tot aan 1-op-1 gesprekken om inhoudelijk te sparren.”

Plezier en bewustwording

“Wat mij het meest is bijgebleven is de wijze waarop de trainingen worden gegeven. De senior consultants van KVL trainen ons, waardoor je meteen naast de theorie de echte praktijkvoorbeelden hoort. Dat geeft enorm veel verdieping en laat de realiteit zien. Daarnaast wordt er veel gebruik gemaakt van gaming tijdens de trainingen, zoals onze Data Quality Game. Je onthoudt alles veel beter en het is een leuke manier om te leren.”

Nooit alleen, altijd de organisatie achter je

“Iedereen is heel betrokken. Het kantoor gevestigd in de Van Nelle Fabriek voelt als een thuisbasis voor consultants. Het is er prettig, veilig, inspirerend en er is ruimte om te vragen. Je krijgt de vrijheid om bij anderen mee te kijken bij projecten. Ook tijdens de projecten bij onze opdrachtgevers sta ik er niet alleen voor. Je krijgt echt het gevoel dat er een heel team achter je staat, en dat je altijd terug kunt vallen op KVL en kennis van collega’s. Als je een KVL-consultant inhuurt komt er eigenlijk een heel bedrijf binnen dat de opdrachtgever verder helptWe zijn echt specialisten en die kennis is niet persoonsgebonden maar wordt gedeeld binnen heel KVL. We brengen onze kennis, ervaringen en delen onze ambities.”

Communicatie van essentieel belang
“Bij mijn eerste opdracht zag ik een communicatiekloof tussen de business en de data-afdeling. Ik zag het als een uitdaging om juist te kijken hoe je hierin kunt ondersteunen en kunt verbinden, om zo de kloof te verkleinen. Communicatie is namelijk van essentieel belang. De training Business Requirement van KVL helpt hierin goed om de brug te slaan.”

Mijn advies aan toekomstige B.I.-specialisten
“Het is super belangrijk dat je naast de vanzelfsprekende business skills, jezelf ook ontwikkelt op de technische vlakken. Denk aan verdieping op in specifieke vakgebieden zoals data visualisatie, reporting of datakwaliteit. Het geeft je de kennis om het grotere geheel te zien. Bij KVL wordt deze vrijheid gegeven en dat is enorm waardevol en leuk.”
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

elf − acht =