fbpx

Floreren met stress programma​

Stress en burnout zijn een steeds vaker voorkomend probleem en al helemaal voor jonge professionals. Wij geloven in ‘voorkomen is beter dan genezen’. Met die reden bieden wij al geruime tijd samen met onze trainingspartner The Connection Company het programma “Floreren met stress” aan voor onze trainees en onze eigen medewerkers. Het afronden van dit programma verkleint de kans op overspannenheid, burn-outs en verhoogt de happiness en energie van je medewerker. Dit is enorm waardevol bij de dagelijkse werkzaamheden en de positieve sfeer in je team.


Floreren met stress

Wist je dat je letterlijk kunt leren om stress aan en uit te zetten? In ons programma Floreren met stress leren we jou en jouw medewerkers hoe stress ook vóór je kan werken. Het vermindert stress-gerelateerd verzuim en maakt medewerkers efficiënter en productiever. In het programma combineren wij de nieuwste technologieën, zoals virtual reality en innovatieve apps, met onze zeer ervaren en energieke coaches.

Ons programma is een combinatie van mentale bewustwording en actieve veranderprocessen. Het is geschikt voor alle medewerkers van een organisatie. Speciaal voor leidinggevenden hebben we zelfs een leiderschapsprogramma toegevoegd waarin leiders leren wat voor invloed hun gedrag heeft op de stressbeleving van medewerkers. Zo wordt iedereen beter in stress.

 

Inhoud programma

Het programma bestaat uit 4 modules:

  1. BEGRIJPEN: ontdek hoe stress en stress-systemen werken. Krijg meer inzicht hoe stress-systemen werken. Tijdens het programma leren leidinggevenden
    tevens wat hun invloed is op het stress-systeem van medewerkers.
  2. ONTDEKKEN: ervaar je eigen stress-systeem in de praktijk met de KANA Daily-app. Ontdek hoe jouw stress-systeem werkt. Bekijk in de app op welke momenten jij ‘aan’ staat en in welke situaties jij ontspant. Ontdek hoe je stress vóór je kan laten werken.
  3. TRAINEN: train met een virtual reality game en persoonlijke coaching. Leer hoe je stress ‘aan’ en ‘uit’ kunt zetten. Door actief aan de slag te gaan met jouw stress-systeem ontwikkel je een gezonder ritme van inspanning en ontspanning waarbij ook je energie toeneemt. Deze VR en coaching sessies duren ca. 30 minuten en vinden plaats in de Van Nelle Fabriek te Rotterdam
  4. BLIJVEN ONTWIKKELEN: realiseren van blijvend en duurzaam gedrag. Hoe deze borging eruitziet? Dat bepalen we samen op basis van de gewenste situatie en concrete doelen. Wij helpen je daarbij. Met minder zijn we niet tevreden.

Doelgroep

Iedereen die wil leren over het stress-systeem, hoe je op de juiste manier kan inspannen en ontspannen. Kortom, met gamification een unieke manier om in een positieve flow van stress te komen. 

Aanvangsniveau

U hoeft niet aan bepaalde vooropleidingseisen te voldoen. 

Studiematerialen

Tijdens het programma worden u alle benodigde ICT middelen en handouts ter beschikking gesteld om de training te volgen.

Niveau training

HBO denk- en werkniveau

Studiebelasting

De studiebelasting beperkt zicht tot de tijd van het programma, variërend van workshops tot een uitgebreid programma van 3 maanden. Buiten de trainingsdagen heeft u geen voorbereidingstijd.

Te behalen kwalificaties en vrijstellingen

Na deelname aan dit programma ontvang je een certificaat van deelname. Er wordt niet opgeleid voor een af te nemen examen of voor het behalen van een (internationaal) erkend diploma. Met het voltooien van deze cursus ontvang je geen vrijstelling voor andere trainingen/opleidingen.

Locatie

Van Nelleweg 1714
3044 BC Rotterdam

KVL kantoor op de 7e verdieping, ingang 2

In-house training of maatwerk behoeften?

Laat ons weten wat jouw wensen zijn. Wij geven graag invullen aan jouw ontwikkelbehoeften of die van jouw collega’s. Neem hieronder contact met ons op. 

We vertellen je graag hoe we helpen. Neem, geheel vrijblijvend, contact op!

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Of contacteer direct een van onze experts

Alfred Douma

Head of Knowledge & IT

06 4747 8122

kvlacademy@kvl.nl