KVL introduceert Data Strategy Canvas

KVL introduceert Data Strategy Canvas

De route naar succes met Data

Elk bedrijf heeft een bedrijfsstrategie maar een datastrategie ontbreekt vaak, of hij is er wel maar wordt niet breed gedragen door de hele organisatie. Voordat je echte meerwaarde uit je data kunt halen, heb je eerst een data-ambitie nodig. Wat wil je precies met je data bereiken en wat welke stappen moet je nemen om die ambitie te realiseren.

KVL canvas voorkant4

KVL Data Strategy Canvas

Het KVL canvas bestaat uit drie onderdelen:

  1. het verkennen van de data-ambitie,
  2. het verkrijgen van een eerste indruk van de volwassenheid van de organisatie op het vlak van Data & Analytics
  3. het inzichtelijk krijgen van de belangrijkste stakeholders, kansen en uitdagingen en eerste concrete acties.

Het eindresultaat bevat ondere andere een helder geformuleerde data-ambitie en concrete acties voor de weg naar de realisatie van de data ambitie. Door een organisatiebreed gedragen data-ambitie en stappenplan te formuleren, maak je de eerste stappen richting een winnende datastrategie.

Canvas in actie

Lancering op Big Data Expo 2019

Tijdens de introductie op de Big Data Expo 2019 hebben wij meer dan 40 beslissers op het gebied van data geïnspireerd om een door het gehele bedrijf gedragen data ambitie te formuleren en niet te blijven hangen in “the shit of yesterday”. Aan de hand van 5 power questions werden zij tijdens een korte powersessie uitgedaagd om na te denken over waar de knelpunten liggen en waar vooral de kansen om een data ambitie te formuleren. Deze data ambitie werd direct gevisualiseerd en als poster meegegeven. Mooiere value mee terug de organisatie in is er volgens ons niet.

Kennis en koffie canvas

Kennis & Koffiesessie: KVL Data Strategy Canvas

Wil je ook met jouw organisatie aan de slag met je data-ambitie en ben je geïnteresseerd in wat ons KVL Canvas voor jou kan betekenen? Kom dan naar een van onze Kennis & Koffie sessies. In 2,5 uur praten we je helemaal bij, gaan we aan de slag en heb ook jij een eerste visualisatie van jouw route naar succes met data.