Doelgericht Leren met 70:20:10

Doelgericht Leren met 70:20:10

Bij KVL ontwerpen wij onze trainingstrajecten conform de 70:20:10 methodiek van Charles Jennings. 70:20:10 is een model dat beschrijft hoe leren effectiever vormgegeven kan worden. Het uitgangspunt bij het model is dat niet het leren centraal staat, maar de prestatie die het gevolg is van het leren. Leren, in welke vorm dan ook, is een manier om dat doel te bereiken.

70:20:10 staat voor drie manieren van leren. Met de 70 wordt het leren op de werkplek bedoeld. Met de 20 het sociale leren, door contact met collega’s bijvoorbeeld en de 10 staat voor het formele leren zoals trainingen, opleidingen en e-learning. De getallen zijn percentages die samen 100% vormen. Voor effectief leren (gericht op de praktijk, op de prestaties van medewerkers) is het ideaal wanneer dit uit een combinatie bestaat van werkplekleren, sociaal leren en formeel leren.
De percentages zijn geen keurslijf, maar
geven vooral een richting aan.

702010 methodiek image

Benieuwd wat Data & Analytics trainingen in de 70:20:10 methodiek voor jouw organisatie en mensen kunnen betekenen? Vul hieronder je gegevens in en we nemen z.s.m. contact met je op!

Door op ‘Bel mij terug’ te klikken ga je akkoord met onze privacyverklaring.