Business Development Manager
  • career

Business Development Manager

Careers-vacature-6842

KVL is al ruim 20 jaar een gewaardeerde partner van veel toonaangevende bedrijven en organisaties voor het oplossen van strategische en operationele Data & Analytics vraagstukken.Dat doen we op een geheel eigen manier (daarover later meer). Voor de groei van onze verkooporganisatie zijn we op zoek naar een ervaren, mensgerichte en commerciële Business Development Manager.

Ben jij onze nieuwe Business Development Manager?

Als ervaren Business Development Manager word je de trekker binnen onze verkooporganisatie en werk je nauw samen met de twee eigenaren en de verkoopassistente. Vanuit onze groeistrategie neem je de leiding in de ontwikkeling en uitvoering van een heldere en gedragen aanpak om meer business te genereren bij bestaande klanten en om nieuwe, bij KVL passende, klanten te werven. In je benadering maak je (potentiële) klanten op overtuigende wijze duidelijk dat KVL hen, op een hele ‘minds on’, ‘hands on’ en mensgerichte manier, kan helpen om meer waarde uit hun data te halen. Je gaat zelfstandig op ‘acquistiepad’, je ontwikkelt voorstellen/offertes en je volgt deze gedisciplineerd op. Waar nodig neem je ook de regie om de daaruit voortkomende (verander)projecten binnen KVL en bij de bestaande en nieuwe klanten op gang te brengen, op gang te houden en tot het juiste resultaat te leiden zonder zelf direct betrokken te worden bij de inhoud van de uitvoering. Daarnaast ben je ook verantwoordelijk voor de (verdere) ontwikkeling van KVL’s partnerships met belangrijke leveranciers en business partners.

Een eigen DNA

Bij KVL gaan we niet voor de marktnorm. Wij willen meer. Voor jou, voor ons en voor de klant. Daarom willen we werken met teamspelers die zich door hun passie, kennis en ervaring onderscheiden van de brede massa. Mensen die niet alleen goede ideeën hebben maar deze ook verder brengen en realiseren binnen KVL en bij onze klanten.

Vraag het een van onze medewerkers en ze vertellen je waarschijnlijk dat werken bij KVL voelt alsof je deel uitmaakt van een familie. Dat komt omdat we onze nieuwe collega’s in de eerste plaats selecteren op hun persoonlijkheid. Dan pas op hun kennis en ervaring. We vinden het namelijk leuk om met elkaar samen te werken, kennis te delen, elkaar te inspireren of een kop koffie, spaatje, biertje of een glas wijn te drinken. Dat doen we dan ook regelmatig op ons hoofdkantoor in de Van Nelle Fabriek in Rotterdam. Of op een inspirerende locatie ergens in het land. Onze uitjes, fun- en kennissessies zijn altijd druk bezocht en een leuke gelegenheid om je collega’s op een andere manier te leren kennen.

‘Last but not least’ moet je het ook leuk vinden om actief te werken aan de verdere groei van jezelf en de groei van KVL. Daar krijg je de tijd voor. Groeitijd noemen we dat. We zijn er namelijk van overtuigd dat het altijd beter kan. Vanuit dat uitgangspunt blijven we met elkaar werken aan jouw persoonlijke groei en aan een bedrijf en klanten waar we samen trots op kunnen zijn.

Wat je (hopelijk) meebrengt

Als we kijken naar jouw profiel dan zou het geweldig zijn als je in ieder geval de volgende zaken meebrengt naar KVL:

  • een MBA / universitair denk- en werkniveau
  • minimaal vijf jaar aantoonbare Business Development ervaring, liefst (ook) in het Data & Business Analytics vakgebied en ervaring met het verhogen van de analytische capaciteiten (‘data literacy’) binnen (complexe) organisaties
  • strategisch (organisatie)inzicht en analytische vaardigheden
  • een gezonde commerciële inslag en een flinke dosis overtuigingskracht
  • communicatie, argumentatie- en presentatievaardigheden op een hoog niveau
  • goed kunnen opereren op directie / C-level niveau en op IT-niveau
  • een flinke dosis positieve energie, doorzettings-, relativerings- en incasseringsvermogen, humor, gezelligheid en, last but not least, collegialiteit.

Hoe komen we in contact?

We zouden het leuk en interessant vinden als je jezelf met een videoboodschap van 1 tot 2 minuten aan ons wilt voorstellen. Deze kun je wat ons betreft gewoon opnemen met je mobiele telefoon. In je videoboodschap kun je je motivatie en geschiktheid voor de functie toelichten. Deze videoboodschap kun je, samen met je CV, per whatsapp sturen aan mede-oprichter en mede-eigenaar Ron van der Kleij op 06-53581701.

download PDF

Groei door data

We geven data al 20 jaar waarde én een gezicht. Maak vrijblijvend een afspraak, we helpen je graag op weg met Data & Analytics.

Direct contact