BI Dashboarding (Power BI) Consultant
 • career

BI Dashboarding (Power BI) Consultant

Consultants header

Bij KVL zijn we op zoek naar een ervaren, energieke en gedreven

BI Dashboarding (Power BI) Consultant.

KVL is al bijna 25 jaar een gewaardeerde partner van veel toonaangevende bedrijven en organisaties voor het oplossen van hun strategische en operationele Data & Analytics vraagstukken. Dat doen we op een geheel eigen manier.

KVL helpt mensen en organisaties het maximale uit hun data te halen.

Bij KVL dromen we van een wereld waarin iedereen snel en simpel toegang heeft tot relevante data. We hebben hiervoor een eigen aanpak ontwikkeld die mensen op alle niveaus in organisaties in staat stelt om data & analytics op een betrouwbare en slimme manier in te zetten voor de groei, vernieuwing en innovatie van hun business. Bringing Analytics To The People, dat is wat we willen. En daar kun jij een belangrijke bijdrage aan leveren.

Dashboarding is vaak het eerste en belangrijkste middel voor bedrijven om meer uit hun data te halen. In onze ruime ervaring met dashboards zien we dat het voor veel mensen best lastig is om hun data goed te lezen, te interpreteren, daarover te communiceren en er de échte waarde uit te halen. Onze People-Driven Dashboarding aanpak, waarin de mens en het gebruik centraal staan, helpt organisaties hierbij.

Voor uitbreiding van ons dashboarding-team zoeken we een Dashboarding / Power BI consultant met passie voor het vak, die mensgericht en een teamplayer is en die net dat extra sprintje trekt. Die klanten helpt meer waarde uit hun data te halen door business requirements op te halen, bijbehorende data te analyseren, te visualiseren en de inzichten hieruit om te zetten naar concrete acties.

Om onze adviesdienstverlening te laten groeien zijn we op zoek naar een enthousiaste Dashboarding / Power BI consultant met passie voor het vak, die mensgericht en een teamplayer is en die net dat extra sprintje trekt. Die klanten helpt meer waarde uit hun data te halen door business requirements op te halen, bijbehorende data te analyseren, te visualiseren en de inzichten hieruit om te zetten naar concrete acties. Een uitdagende functie waarbij jij vanuit jouw expertise ingezet wordt in Advies en Regie projecten en ondersteuning verleent in het acquireren, vormgeven en realiseren van meer business op het gebied van advies- en regieprojecten en dan met name dashboarding gerelateerd.

Meer over jouw uitdaging

Als Dashboarding Consultant help je onze klanten naar een volgend niveau in hun toepassing van hun dashboarding. De unieke aanpak die we hiervoor hebben ontwikkeld heet People Driven Dashboarding; een datagedreven dashboarding benadering waarin de mens centraal staat.

Belangrijkste resultaatgebieden:

 • Zorgen voor tevreden klanten door het volwassenheidsniveau op het gebied van dashboarding binnen de klantorganisatie wezenlijk te verhogen
 • Doorontwikkelen van onze People Driven Dashboarding aanpak, zodat we altijd blijven voorlopen op de markt
 • Geven van trainingen en workshops om de klant en haar medewerkers te trainen en coachen als ondersteuning bij deze aanpak
 • Kennis delen en borgen binnen KVL met en aan collega’s
 • Als ervaren BI Dashboarding (Power BI) Consultant binnen ons flexibele Advies en Regie team werk je nauw samen met bestaande en nieuwe klanten in strategische, data gedreven, (transformatie)projecten
 • Waar nodig neem je ook de regie om de bijbehorende (verander)projecten op gang te brengen, op gang te houden en tot het juiste resultaat te leiden

Wat je meebrengt naar KVL

 • Afgeronde HBO / WO -opleiding
 • Minimaal 3 jaar relevante ervaring op het gebied van Data & Analytics / Business Intelligence op het snijvlak van business en IT
 • Minimaal 3 jaar relevante ervaring met een visualisatietool, bij voorkeur met Microsoft Power BI
 • Consultancy-ervaring en -mindset (helpen van klanten hun business doelen te behalen)
 • Aantoonbare vaardigheden op het vlak van advies, training, facilitation en stakeholder management
 • Meehelpt ons advies- en regieteam verder op en uit te bouwen
 • Zelf inzetbaar is in Advies- en Regietrajecten en meewerkt aan innovatie van onze dienstverlening op dit vlak
 • Een gezonde dosis ambitie, eigen initiatief, drive, energie en teamspirit
 • Serieuze behoefte om persoonlijk te groeien

Aanbod

 • Een uitdagende baan bij een mensgericht en groeiend bedrijf dat al bijna 25 jaar het verschil maakt voor haar klanten
 • Met een fantastisch kantoor op 7de etage van de Van Nelle fabriek (werelderfgoed)
 • Marktconform salaris (3.500 EUR - 5.500 EUR bruto per maand) afhankelijk van de ervaring die je meebrengt
 • Goede bonusregeling
 • Leaseauto
 • Pensioen
 • Laptop
 • Telefoonvergoeding
 • 26 vakantiedagen.

Een eigen DNA

Bij KVL gaan we niet voor de marktnorm. Wij willen meer. Voor jou, voor ons en voor de klant. Daarom willen we werken met teamspelers die zich door hun passie, kennis en ervaring onderscheiden van de brede massa. Mensen die niet alleen goede ideeën hebben maar deze ook verder brengen en realiseren binnen KVL en bij onze klanten.

Vraag het een van onze medewerkers en ze vertellen je waarschijnlijk dat werken bij KVL voelt alsof je deel uitmaakt van een familie. Dat komt omdat we onze nieuwe collega’s in de eerste plaats selecteren op hun persoonlijkheid. Dan pas op hun kennis en ervaring. We vinden het namelijk leuk om met elkaar samen te werken, kennis te delen, elkaar te inspireren of een kop koffie, spaatje, biertje of een glas wijn te drinken. Dat doen we dan ook regelmatig op ons spiksplinternieuwe hoofdkantoor in de Van Nelle Fabriek in Rotterdam. En zelfs in tijden van corona weten we elkaar te vinden via creatieve Meet Sessies of digitale vrijmibo’s.

We zijn een platte organisatie die erg gericht is op zelfsturing, eigen initiatief, continue verbetering en op het realiseren van meetbare en zichtbare resultaten bij onze klanten en binnen onze eigen organisatie. Zin, wil, energie en drive om zelf te groeien en om actief mee te bouwen aan ‘the next level’? Dan zijn wij misschien wel het juiste bedrijf voor jou.

Hoe komen we in contact?

We zouden het leuk en interessant vinden als je jezelf bijvoorbeeld met een videoboodschap van 1 tot 2 minuten aan ons wilt voorstellen. Deze kun je wat ons betreft gewoon opnemen met je mobiele telefoon. In je videoboodschap kun je je motivatie en geschiktheid voor de functie toelichten. Deze videoboodschap kun je, samen met je cv, per Whatsapp sturen aan mede-oprichter en mede-eigenaar Ron van der Kleij op 06-53581701. Of stuur een korte PPT waarin je jezelf voorstelt of gewoon je cv met motivatie naar recruitment@kvl.nl. Dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

Groei door data

We geven data al 20 jaar waarde én een gezicht. Maak vrijblijvend een afspraak, we helpen je graag op weg met Data & Analytics.

Direct contact