fbpx

Data Ambitie Workshop

De ideale rol van data in jouw business strategie. Dat is een data ambitie. Elk bedrijf heeft een data ambitie nodig om het einddoel met data te bepalen.
 
In de Data Ambitie Workshop gebruiken we onze Data Strategy canvas, een gestructureerde en praktische aanpak om, met jouw bedrijfsstrategie als uitgangspunt, samen met jou een heldere data-ambitie voor je organisatie te definiëren. En we maken de eerste stappen op weg naar de realisatie van die ambitie.


Het beoogde resultaat van een Data Ambitie Workshop

  • een helder geformuleerde data-ambitie
  • eerste verkenning van de volwassenheid van jouw organisatie op het vlak van Data & Analytics
  • concrete eerste acties voor de realisatie van de data-ambitie
  • het inzichtelijk krijgen van de belangrijkste stakeholders, kansen en uitdagingen


Op weg naar een winnende datastrategie

Het Data Strategy canvas zet aan tot vervolgacties en is een belangrijke stap in het ontwikkelen van een winnende datastrategie. Het doorlopen van de stappen van het canvas kan zowel met een team in de vorm van een Brown Paper-sessie (hele dag) om betrokkenheid te verhogen, alsook met een of twee personen in de vorm van een workshop (dagdeel).

KVL Holistic Data Analytics Model

 

Kan ik hiermee zelfstandig verder?

Het eindresultaat is tastbaar en is de eerste stap in het ontwikkelen van een winnende datastrategie en het bijbehorende implementatieplan. Jouw organisatie kan de eindresultaten omarmen en een vervolg geven aan de realisatie van de geformuleerde data-ambitie.

Hoe ziet het vervolg eruit?

Nadat we samen een data-ambitie hebben vastgesteld is de volgende stap het vertalen van de ambitie naar strategie. Dit doen we in een Datastrategie-traject. Onze experts maken aan de hand van een Fit-Gap analyse inzichtelijk welke Data & Analytics domeinen, en welke drivers daarbinnen, (extra) aandacht behoeven. We brengen hiermee de datavolwassenheid van je organisatie in kaart. Op basis van de geconstateerde gaps maken wij vervolgens een concrete Data Roadmap waarin de uitkomsten omgezet worden naar praktische stappen voor de korte en langere termijn.

Jouw route naar succes met data

Heb je interesse in onze Data Ambitie Workshop? Vul hieronder jouw gegevens in.

We vertellen je graag hoe we helpen. Neem, geheel vrijblijvend, contact op!

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Of contacteer direct een van onze experts

Bas van Baar

Head of Operations

06 13753195

adviesregie@kvl.nl